Bicara Hati

Alhamdulillah…bersyukur ke hadrat illahi, hampir sebulan kami di arena blog ni..terima kasih kerana sentiasa menyokong kami…jadi di ruangan ni, author kami ingin bicara hati ke hati dengan anda!

so nantikan bicara author yang paling popular kami… sape lagi klu bukan Ace

ACE

Alhamdulillah..Dapat jugak aku start sebenarnya..nama penulis Ace..bukan nama sebenar..Asal malaysia,so,bukan org arab la..kalau nak diikutkan,paling suka apa2 sal bola sepak..hehe.seperti yang dah di baca dalam ni, penulis memang jenis be happy go lucky person and menggunakan ayat yang amat selambur sekali..takper,jiwa dakwah pun leh juga macam tu kan..kalau serius sangat susah nak dekat..tepuk tangan tanya iman,hehe..
jadi,penulis ada jugak artikel dalam ni,Pijat Hunter,dan lain2..hehe
Kalau ada apa2 komen leh la antar kat bicara hati ni..Penulis sedia ambik teguran..
Teguran membawa kejayaan..Wallahua`lam..

so the next author is Jackster

JACKSTER

Salam alayk.. Alhamdulillah, jugak akhirnye dapat melaksanakan amanah untuk menyampaikan sepatah kata kat sini.. Berasal dari Pahang, menetap di Terengganu dan seterusnya melanjutkan pelajaran ke sini (Mesir). Artikel dlm ni x byk (bkn blogger yg aktif dlm menulis), prefer menulis hanya apabila ade idea dan apa yg nk disampaikan benar2 dari hati (bkn stakat nk tules).. hepi go lucky jugak (kot), tp x sehepi ace la, die mmg org yg paleng hepi dlm dunie hehe harapnye kite dapat same2 berkongsi idea dan pandangan.. wallahua’lam

lepas ni Purnama pulak…

PURNAMA

بسم اللـــه الرحمــن الرحيم

Salam perkenalan, hamba ni bukanlah reti sgt dalam bab-bab penulisan ni, baru je nak bertatih-tatih dalam dunia blogging ni, tidak la seperti rakan-rakan lain yang dah menapak jauh. Apapun, berkongsi-kongsi untuk saling memberi kesedaran itu amat perlu…dan hamba rasa itulah tujuan utama blog ni, hanyagerhana.

Now Slazar turn…

SLAZAR

Salamullah alayk. I would like to say thanks to Allah for the strength He gives me in pursuing this kind of group blogging. Also thanks for my colleagues in this blog for giving their support. There are a lot of things which I need to improve, especially my language. huahua. Hope that with this kind of writing in virtual world will help me from the intellectual point of view. And for the reader, I would also welcome any kind of comments, thoughts or any advice, but in a good manner and which benefit us both for the good of Ummah. Okay, that’s all for now. See you later.

who’s next?

Wa ba’da zalika, Akhukum

AKHUKUM

Assalamualaikum. Ma’alisy lambat respon. Pertama-tamanya bersyukur kehadrat Allah kerana mentaqdirkan saya bertemu dengan group ni, satu pengalaman yang sangat berharga, yang ‘memaknakan’ kehidupan saya di Mesir ni. Setakat ini belum tulis apa-apa lagi entry, dan harapnya tahun ini akan lebih serius dan teratur masanya, dalam tarbiah-dakwah dan dalam medic. Mohon doa daripada sahabat-sahabat.

Nak pilih siapa pulak ya?  Purifier lah…

Comments
  1. Jackster says:

    bile nk stat ni hehe

  2. ACE says:

    lepas exam stat kot..hehe

  3. Jackster says:

    da abes xm pn x stat ni hehehe

  4. carrot susu says:

    orangye p umra nak wat camne kan?

  5. HafizAdam says:

    heh, nak memantapkan lagi belog nih dan menambah traffic serta jaringan promosi ke seluruh Malaysia, aku cadangkan korang join http://negaraku.net
    lebih kurang cam Digg versi Malaysia..
    plugin WordPress pun ade..
    try r k..

  6. Me says:

    salam, lmanye rs x ber update blog ni dgn entry2 yg bnar2 hidup, latest entry agak stereotype, krg kupasn. mg usaha da’wah+tarbiyah ttp bterusn even klau cuti. mg dikuatkn hati utk terus bekerja. sekadar menitip semangat dr kami yg slalu gak buka blog ni =) salam amal, ramadan kareem.

  7. hanyagerhana says:

    salam alayk..

    ma3lisy ana cume x suke taip pnjang2 sumthing yg da agak jelas dan x perlukan penjelasan.. nnti insyaAllah diusahakan sesuatu dengan sahabat2, maaf atas kelemahan n syukran atas komen =)

    – Jackster

  8. Atiqah says:

    xpaham laa.asal byk sgt org hntr post dlm satu blog?? pening2..

  9. imtiazsofea says:

    err…taktau betul ketak ni..

    cumanya sometime klu kita buka blog seseorang.rasa macam ‘just read n go!’

    tp kat blog ni…..ntahla..

    skali baca skali sedar then boleh still sedar 2,3 hari.(betul ni)

    taktau nak cakap camane.
    smg teruskan penulisan la ye.
    saya link ek!

  10. imtiazsofea says:

    admin,boleh tlg delete tak komen atas nih?

    aih~apa saya mngarut tu….

    ‘ala kulli hal,syukran atas krjasama..

  11. hanyagerhana says:

    ini namenye group blogging ye Atiqah =)

    – Jackster

  12. mizmanners says:

    Tahniah,teruskan mengepost entry yg menarik dan bermanfaat =)

  13. Tuan[]Jeneral says:

    Tuan[]Jeneral mendarat and says SALAM to e authors.

    siapkan pen dan kertas. Pakukan ‘arm’, lekatkan badge. Pasang mic.
    Tuan[]Jeneral mahu berucap.

    ya! it’s me, does it ring a bell?

  14. star says:

    assalamualaikum bukan a’kum

  15. Jewell Nolet says:

    salam, lmanye rs x ber update blog ni dgn entry2 yg bnar2 hidup, latest entry agak stereotype, krg kupasn. mg usaha da’wah+tarbiyah ttp bterusn even klau cuti. mg dikuatkn hati utk terus bekerja. sekadar menitip semangat dr kami yg slalu gak buka blog ni =) salam amal, ramadan kareem.
    +1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s