Allah inside!

Posted: May 6, 2008 in sastera

Salam imtihan..

“Post ni khas untuk kita yang baru sahaja melepasi exam practical anatomy. Maybe ada yang happy sebab boleh jawab semua. Tak pun ada yang sedih dan kecewa (macam aku la ni, huhu).. Jadi, post ni harapnya boleh menjadi pengubat lara (sebenarnya nak pujuk hati sendiri).. Moga spirit go on.. Long journey to go, guys!”

Maka, hayatilah…

Jika kau merasa lelah dan tak berdaya dari usaha yang sepertinya sia-sia
Allah SWT tahu betapa keras engkau sudah berusaha

Ketika kau sudah menangis sekian lama dan hatimu masih terasa pedih…
Allah SWT sudah menghitung airmatamu

Jika kau pikir bahwa hidupmu sedang menunggu sesuatu dan waktu serasa berlalu begitu saja…
Allah SWT sedang menunggu bersama denganmu

Ketika kau merasa sendirian dan teman-temanmu terlalu sibuk untuk menghubungimu…
Allah SWT selalu berada disampingmu

Ketika kau pikir bahwa kau telah mencuba segalanya dan tidak tahu hendak berbuat apa lagi…
Allah SWT punya jawapannya

depress

Ketika segala sesuatu menjadi tidak masuk akal dan kau merasa tertekan…
Allah SWT dapat menenangkanmu

Jika tiba-tiba kau dapat melihat jejak-jejak harapan…
Allah SWT sedang berbisik kepadamu

Ketika segala sesuatu berjalan lancar dan kau merasa ingin mengucap syukur..
Allah SWT telah memberkatimu

Ketika sesuatu yang indah terjadi dan kau dipenuhi ketakjuban…
Allah SWT telah tersenyum padamu

Ketika kau memiliki tujuan untuk dipenuhi dan mimpi untuk dikecapi…
Allah SWT sudah membuka matamu dan memanggilmu dengan namamu

Ingat bahawa dimanapun kau atau kemanapun kau menghadap…
Allah SWT TAHU…

Dari Abdullah bin ‘Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda, Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat…

Jadi, jangan gentar ikhwah… spirit go on ok… Kembalikan rijal yang hilang!

La tahzan, La takhof, Inna allaha maa’na!

from inside

Comments
  1. Huda Hanani says:

    Salam. Saya cadangkan agar pemilik blog menulis isi blog dengan ayat dan perkataan yang penuh dan sempurna. Saya rasa lebih menarik dan sedap dibaca. Teruskan mem’blog’!

  2. saffaa says:

    Mengapa takut teruskan perjuangan..
    Perjuangan bukannya sudah berakhir..
    Tapi ia baru bermula!
    Teruskan langkah andai kamu yakin bahawa Allah ada bersamamu..

  3. hanyagerhana says:

    huda hanani,
    tq atas komen membina anda
    maaf kerana menggunakan singkatan or short form
    niat dihati ingin bersifat santai
    tapi jika pembaca inginkan yang sedemikian
    kami cuba buat yang terbaik selepas ni
    ape pon,
    walau singkatan atau sempurna,
    kami berdoa agar usaha kecil ini
    dipandang Allah harapnye..
    siape lah kami disisi-Nya?

    teruskan memberi komen yang membina!

    from inside

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s