Korang ke ni??

Posted: May 2, 2008 in Psikologi

Bila ku bangun, baru ku sedar, kepala aku ni ada lagi, terfikir jugak kalau tiba-tiba satu hari bangun-bangun tuh, yang bangun bukan bukan aku.. paham x? Kalau tak paham, xper la.. fikir-fikirkan jer.. Bercakap tentang kepala nih, teringat satu email lagi yang orang forwardkan kepada aku, sebab malas nak forwardkan lagi, aku “forwardkan” jer dalam post kali ni.. just aku edit-edit sikit la.. hehe.. Tapi, Korang ke ni??

Tanda-tanda anda menghadapi masalah.. MENTAL?

Pertama: Anda sentiasa menghadapi masalah untuk bangun tidur


Kedua: Tengkuk anda sentiasa merasa sakit dan susah untuk memusingkan kepala..

Ketiga: Rambut anda sentiasa kusut masai setelah mandi dan menggunakan syampu terbaik.


Keempat: Kepala anda sentiasa merasa pening dan seperti berada di awang-awangan.


Kelima: Berat badan anda terus meningkat dengan mendadak walau pun telah berusaha keras untuk mengurangkan berat. .

Keenam: Anda sentiasa merasa letih yang amat sangat dan sentiasa mengeliat.



Ketujuh: Anda sentiasa merasa fikiran terlalu sempit.


Kelapan: Anda sentiasa merasa diri anda terlalu kecil dan selalu dipermainkan.

Kesembilan: Boss sentiasa marah dengan anda.


Kesepuluh: Anda sentiasa basah kuyup ketika keluar makan tengahari walaupun berpayung

Kesebelas: Anda sentiasa dan selalu merasa penat yang amat sangat.

Keduabelas: Anda sentiasa merasa diri tersepit.


Ketigabelas: Anda sentiasa merasa kehadiran tetamu asing.


Keempatbelas: Anda sentiasa merasa seperti hendak demam dan selsema serta kepala merasa panas.

Kelimabelas dan akhir:

ANDA SENTIASA MERASA KESEORANGAN DAN MERASA AMAT TAKUTSEPERTI ADA SESEORANG BERADA DI DALAM RUMAH.

Sesungguhnya, buat insan-insan yang terasa.. Rileks2kan minda… Tenangkan diri.. Ni just for laugh jer.. huhu.. moga hati sentiasa gembira hendaknya kerana kerja yang terbaik adalah yang dibuat dalam keadaan yang penuh seronok..

“Sesungguhnya dengan mengingati Allah. Jiwa kan menjadi tenang…”šŸ™‚ rawat hati kita dengan zikrullah, tuhan yang mengawal hati-hati kita..

Nabi mengajar kita sepotong doa yang bermaksud:

Wahai Tuhan yang membolak-balikkan hati, tetapkan hatiku dalam mentaati-Mu dan tetapkanlah hatiku dalam menurut agama-Mu“Ā

P/s-xder kaitan dgn ilmu medik..

Comments
  1. pemenang says:

    asal, cam sume karakter kucing tu ade kat aku , apa maksudnya?huhu

  2. from inside says:

    ha cube ko muhasabah diri ko balik pemenang…huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s