d’monster inc®!

Posted: April 28, 2008 in Da'wah Kreatif

huhu, nak kongsi tentang syarikat ni..

jom kite dengar director company ni bagi diorang nye manifesto;

k, ni antara diorang nye aim n lihatlah product diorang ni;

ni yang paling awal, subuh2 lagi syarikat ni dah beroperasi, rajin betol diorang wat keje..

ni yang kedua, diorang ni suka kalau syarikat lain malas.. jadi diorang je untung.. ish2.. tak competetive langsung!

ketiga ni lak, ni operasi diorang mase sume pekerja syarikat lain tengah makan.. serang hendap r diorang ni rupanye..

diorang ni juga nak jadikan bos-bos syarikat lain berkuku besi… pastu sume pekerja lari maka bankrupt la syarikat tu..

produk kelima ni khas untuk gadis-gadis ayu.. rugi kalau x tengok

kalau ada produk untuk perempuan, mesti ade produk untuk lelaki-lelaki macho.. so this’s it!

yang ni lak, produk terbaik diorang tok remaja masa kini yang suka ikut trend terkini.. bak kate orang ‘up to date’ la kan..

produk untuk anak-anak yang soleh ( jage-jage budak soleh) pon diorang x lupakan… ni die..

ha, ni r diorang nye produk yang paling ‘agung’ sbb mampu stimulate sume bende selepas minum produk ni, amaran: produk ini membahayakan kesihatan!

huh, ni r serba sedikit cite pasal syarikat ni.. ade banyak lagi r realitinye.. tapi mungkin korang boleh tambah lak pasni.. so what’s ur comment about this company?

ambillah iktibar dari syarikat ni ye.. tapi kan bile lak syarikat lain nak maju macam syarikat ni ek?

from inside

Comments
  1. Hamba Allah says:

    “tapi kan bile lak syarikat lain nak maju macam syarikat ni ek?”

    xfhm kata2 yg dh dicopy d atas ni.. blh tlg explain? tq.

    BTW, pendedahn yg bagus ttg company nan satu yg jahat ni.. rs nye byk kali sgt termakan umpan dorg ni..

    1) Syaitan sgt2 encourage kte wat jahat, PASTI nya.

    2) n sgt2 suka wat kte jadi TARADDUD (berbelah bagi) bile nak wat kebaikan. BEWARE!!

    eg. ble rs nak pg ziarah kwn2 kte ( mnghubungkn silaturrahim), tbe2 rs mcm xde masa nk study lah, byk bende x setel lah, nak kol parents lah, rs mcm2 alasan. tp bile x jadi ziarah, x wat alasan2 tu pun, dorang hasut suruh malas n macam2 bende lah pulak.

    3) n suka ROSAK kan amal baik kita eg. tambah rasa riak, ujub, hasad, sum’ah etc.

    AStaghfirullahal’azim… A’uzu billahi minasyyaitaanirrajeem……………….

    Sebab 2 sgt2 penting BERSIH kan hati+ IKHLAS kan niat.. Syaitan plg takut Hamba2 Allah spesis yg mcm 2.

    wallahua’lam.

  2. hanyagerhana says:

    salam
    tq 4 ur advice
    untuk maksud ayat
    “tapi kan bile lak syarikat lain nak maju macam syarikat ni ek?”
    sebenarye nak stimulate pemikiran kite
    klu comuniti syaitan ni beroperasi bagai nak gile tok sesatkan kite
    nape kurangye usahe comuniti yang nak counter diorg balik?
    patutye daie, ulama’ n diri kite sendiri as muslim amik peranan nk kalahkan diorg, jdkn diorg yg bankrupt bkn kite..
    jadi jom r same2 kite tegakan islam dlm diri kite
    make i.A tertegakye islam disekeliling kite
    pokok pangkalye diri kite sendiri

    p/s:harap berpuas hati dengan jawapan
    -from inside

  3. ais kacang says:

    modus operandi yg nmpak smooth..
    mggunakan unsur2 pujukan dalam mnjayakan pnjualan produk..
    walla hebat giler syarikat ni!!
    msti staff2 diorg bnyk blajo psl psychology ni..
    haih..

    ni la yg rasulullah pnh kata after balek dr satu peperangan
    “kita kembali drpd jihad yg kecil utk menghadapi jihad yg besar”
    & jihad yg besar itu adalah jihadun nafsi & jihadus syaitan!!

  4. Muhd Alfateh says:

    smart2….x dpt dinafikan lg….hehehe……..

  5. hamba Allah says:

    hmm, syaitan nih x habis2 nak goda anak adam
    Ya Allah selamatkan kami dari syaitan yang terkutuk…
    Amin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s